
Versterk je immuniteit met de kracht die de natuur Nu voelt en je aanreikt.
Bewegen in de natuur wordt nu sterk aangeraden om je emotioneel te sterken en je lichamelijk fit te houden. Genieten van het heerlijk lentezonnetje.
Laat de toch al krachtige zonnestralen je vullen met positiviteit en vitamine D.
Weet dat na deze zware beproeving weer een mooie tijd komt.
De lente laat zoveel moois ontwaken.
Graag geef ik de komende tijd tips vanuit mijn opleiding herborist en vanuit het oogpunt van hypnose-energietherapeut.
Brandnetel is een natuurlijke bron van ijzer en vitamine C.
De plant heeft de eigenschap het bloed te reinigen en te ontgiften.
Je kan er verschillende heilzame bereidingen met maken, dus pluk een handje vol terwijl je een heerlijke wandeling maakt.
Pas wel op bij het plukken.
Draag handschoenen of raak de rand van de brandnetel niet aan tijdens het plukken.
Mocht je toch geprikt worden, wrijf dan blaadjes van hondsdraf over de jeukende plek.
Hondsdraf

TIP 1 : Brandnetel-infusie
Nu de blaadjes nog jong en fris zijn, kan je het bovenste topje van de brandnetel volledig gebruiken.
Wanneer je de blaadjes verknipt gaat de smaak versterken.
Je doet het groen in een glas en giet er net geen kokend water over.
Dek het glas af en laat het geheel 10min. trekken.
Behalve opdrinken, kun je een ook een sterker infuus maken en uitwendig gebruiken als tonicum voor je hoofdhuid bij roos.

TIP 2 : Voorjaarsoppepper / Ijzer tonicum
Een tonicum is een middel dat het lichaam versterkt en stimuleert.
Ijzer is een belangrijk mineraal dat ervoor zorgt dat er voldoende zuurstof door ons geheel lichaam wordt getransporteerd .
Bovendien zorgt ijzer voor de aanmaak van afweerstoffen.
Met dit tonicum kan je je lichaam een behoorlijke oppepper geven, meer energie, meer fitheid, beter humeur.
Voor dit brouwsel gebruiken we brandnetels en abrikozen omdat deze veel gemakkelijk opneembare ijzerdeeltjes bevatten.
Voor de bereiding doen we een handvol grof gesneden brandneteltoppen, de schil van 1 appelsien, 8-tal fijngesneden gedroogde abrikozen in een goed afsluitbare pot.
Vervolgens vullen we de pot verder af met rode wijn tot aan de rand.
Laat dit mengsel 2 weken intrekken op kamertemperatuur.
Vergeet niet om de pot regelmatig te schudden.
Na de 2 weken zeef je het tonicum met een neteldoek en is deze klaar voor gebruik.
Sip en geniet van een klein glas per dag van deze mediale wijn.
Deze wijn is tot 1 maand houdbaar op kamertemperatuur.
Proost.


Reactie plaatsen
Reacties